Nieuw


Groepsarrangement "Captain (&) Cook", zelf varen en zelf koken.

Kamerkook biedt samen met Boaty het "Captain (&) Cook"-arrangement aan. Dit arrangement begint met een gezellige quiztocht langs de mooiste plekjes aan de Amstel en de Amsterdamse grachten. Aan boord beantwoord je onderweg vragen over typisch Amsterdamse eigenaardigheden en voer je een aantal leuke opdrachten uit. In overleg met Boaty kun je de route, vragen, opdrachten en prijzen voor de winnaars helemaal op maat laten maken voor jouw groep. Daarna ga je met Kamerkook gezellig samen koken onder leiding van een ervaren kok, met een heerlijk uitgebreid meergangenmenu als resultaat! Je kunt kiezen uit verschillende keukens: o.a. Frans, Italiaans, Thais, tapas, Nieuw Nederlands en de viskeuken. Uiteraard hoort hier een lekker drankje bij en krijg je na afloop de recepten mee naar huis. Voor meer informatie kun je een mailtje sturen.


Workshop patisserie en chocolaterie met top-patissier Job van Berkel.

In deze kookworkshop vertelt Job meer over zijn ingrediŽnten en producten. Waar komt het vandaan? Waarom is het zo bijzonder? Welke dranken zijn lekker bij deze zoetigheden? Op welke manier kan het product optimaal beleefd worden? In tout gaat het om ervaren, proeven en kennismaken met product en maker.

Tout van Job van Berkel staat voor een eigentijdse patisserie, met gevoel voor de klassieke inslag waar zowel vormgeving als smaakbeleving u zullen verrassen.

Over het algemeen weten mensen weinig over dit geweldige product. Het is natuurlijk heerlijk bij een kopje thee of koffie, maar hoe ziet een cacaoboon er uit? Hoe proeft deze boon? Waarom is witte chocolade geen chocolade? Hoe komt chocolade aan zijn kwaliteitsverschillen?

Gedurende de chocoladeontvangst geeft Job u antwoorden op deze en andere vragen. Alles wat u maar wenst te weten over het product. Tijdens een (blind) proeverij test hij uw kennis in de verschillende kwaliteiten chocolade. Nadat u deze algemene kennis heeft opgedaan, mag u zelf in het kook-atelier aan de slag.

Tijdens het werken in de keuken maakt u zelf verschillende bonbons. Hierbij leert u o.a. de vullingen maken, chocolade op temperatuur brengen en het afdecoreren van de bonbons. Het uiteindelijke resultaat neemt u uiteraard mee naar huis, samen met de recepturen. Per workshop kunnen maximaal 12 deelnemers deelnemen. Grotere groepen in overleg.

Mail ons voor de mogelijkheden!Agenda


De volgende culinaire activiteiten zijn in voorbereiding voor 2017/2018:

  • Een warme namiddag in Spaanse sfeer : gezongen Spaanse poŽzie, begeleid door gitaarspel. In de pauze en na afloop Spaanse wijnen en tapas! Kan ook in combinatie met een tapas workshop.
  • Proeverij : een wijnproeverij met begeleidende kleine gerechten. 6 verschillende wijnen worden uitgebreid geproefd en toegelicht. Bijpassende spannende gerechtjes zorgen voor een culinaire omlijsting. Voor groepen vanaf 10 personen.
  • PoŽziediner
  • Pizza workshop : zelf een authentieke pizza maken in een houtoven onder begeleiding van onze Italiaanse chef.
  • Kookworkshop moderne Chinese keuken

Let op deze website voor nadere aankondigingen of stuur een e-mail om op de hoogte gehouden te worden naar info@kamerkook.nl