Uitleg kookworkshop
Wat gebeurt er bij een kookworkshop? Een kookworkshop is een eenmalige kookles of kookcursus in een kookstudio, een kookschool of op locatie. U gaat onder onze begeleiding samen met een groep koken.

In overleg met u kiezen we een thema voor de workshop. Dat kan een land zijn, een streek, een cultuur of een bereidingswijze. Binnen het thema van de kookcursus bereiden wij een aantal recepten voor.

Na een welkomstdrankje, een lekker hapje en een korte uitleg over de workshop gaan we gelijk in de kookstudio aan de slag. De schorten gaan om en in kleine groepjes worden de diverse gerechten in een tijdsbestek van circa twee uur bereid waarna iedereen aan tafel gaat om uitgebreid van elkaars resultaten te proeven. Kookworkshops duren inclusief het diner ongeveer 4 uur.

Tijdens het koken staan wijn, bier, fris en biologische sapjes klaar.

Na afloop van de kookworkshop krijgt u de recepturen van de gerechten mee naar huis.

Heeft u weinig tijd? In overleg kunnen we een verkort kookworkshop programma maken en/of het menu aanvullen met een door ons bereid voorgerecht, hoofdgerecht of dessert.Ga naar boven

Locaties kookworkshops

KamerKook kiest met u een passende locatie voor uw kookworkshop of kookles. We onderhouden goede contacten met verschillende Amsterdamse kookstudio's en daarnaast hebben we toegang tot enkele andere professioneel ingerichte keukens in Amsterdam en daarbuiten.

We letten bij de keuze van de kookstudio op de dingen die voor u belangrijk zijn.

Ligging, bereikbaarheid, parkeergelegenheid, grootte van de groep, sfeer, huiskamer, ambiance van een toprestaurant? De ene gelegenheid vraagt om een andere ruimte dan de andere.

Heeft u zelf een bestaande locatie in Amsterdam of daar buiten op het oog? Laat het ons weten! Ook minder voor de hand liggende plekken dan een kookstudio of kookschool kunnen we voor de gelegenheid omtoveren tot een workshop-locatie voor uw gezelschap.Ga naar boven

Enkele voorbeelden van kookworkshops


Een bescheiden greep uit de mogelijkheden voor een kookworkshop of kookcursus:

de smaken van

 • Thailand
 • Toscane
 • SardiniŽ
 • SiciliŽ
 • de Elzas (Alsace)
 • Lotharingen (Lorraine)
 • Zuid Afrika met de Zuidafrikaanse Chefkok Hertzog Olivier
 • moderne Chinese keuken

Andere thema's

 • pizza workshop (nieuw) : zelf leren pizza bakken in een echte houtoven met een Italiaanse chef
 • wild
 • patisserie & chocolade (bonbonworkshop) met top-patissier Job van Berkel van tout
 • Paasbrunch
 • Kerstdiner: nķ al aan de slag voor een lekker Kerstmenu
 • dinerbuffet maken
 • tapas
 • high tea / afternoon tea
 • mosselmenu
 • bijzondere bereidingen van visGa naar boven

Workshop bonbons maken en patisserie Job van Berkel
Herman
Kijken, knijpen, voelen, ruiken, proeven, koken en eten

Patissier Job van Berkel leverde zijn bijdrage aan het onderdeel dessert van dit heerlijke boek waarin Herman dan Blijker verslag doet van zijn voortdurende reis op zoek naar betere ingrediŽnten.

Herman den Blijker legt uit wat hem beweegt bij de keuze van topingrediŽnten en de juiste bereidingswijze. Over Job van Berkel zegt hij:

"Ik houd van chocolade. Om mee te werken en om op te eten. Chocolade is geluk en een geloof. Maar ik ben geen patissier. (Ö) Dus laat ik de chocolade en andere ingewikkelde toetjes aan echte vakmensen over. Dat zijn vaak freaks die, eenmaal aan de slag, de wereld om zich heen vergeten.

Zoals Job van Berkel. Hij komt uit een echte horecafamilie. Zijn opa was patissier. Hij wist waar jij aan begon. Niks geen valse romantiek. Gewoon keihard werken omdat je iets echt leuk vindt. Zoeken, de juiste smaken proberen te vinden. Job zag dat ze in Parijs en New York mooie, strakke patisserie maken. Dat wilde hij ook. Hij kon aan de slag in Mount Kisko, in New York State. Daar ervoer onze Kisko kid tot zijn schrik en vreugde dat het niveau veel hoger lag dan in Nederland. Alles maakten ze zelf, de macarons, de vruchtenpuree. Diepvriesgemakstroep kwam er niet in. Elke taart, elk dessert moest elke dag weer even mooi opgemaakt en vers de koude keuken verlaten. Job maakte een jaar lang werkdagen van 17, 18 uur. Dat is nou passie, willen leren, je eigen grenzen verkennen. Niet om stoer te doen, maar omdat je niets anders wilt. De kennis die hij in een jaar in Amerika opdeed, zou hem in Nederland drie jaar kosten.
Ik ben afhankelijk van gewetensvolle producenten en toegewijde vakmensen. Ook met Job wil ik laten zien dat ik het allemaal niet alleen doe. Het is zo'n talentvol iemand die je niet wilt laten gaan. Job heeft nu een eigen winkeltje. Zo gaat dat met fanatiekelingen. Ik mag dat graag zien. Als hij z'n topdesserts maar aan mij blijft leveren."

Voor meer informatie over een workshop bonbons maken / patisserie / chocolade zie onze agenda.Ga naar boven

Meer mogelijkheden


Naast de kookworkshop kan KamerKook ook aanvullende activiteiten organiseren. Een proeverij van bijvoorbeeld wijn / kaas of chocolade, een kookdemonstratie, een excursie naar ťťn van onze bijzondere leveranciers of een compleet partnerprogramma behoren tot de mogelijkheden.

Heeft u zelf een ander idee voor een kookworkshop of kookcursus? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.Ga naar boven

Prijzen kookles

De kosten van een kookworkshop zijn afhankelijk van de locatie, het thema en het aantal deelnemers. Bent u geÔnteresseerd in een offerte? Mail dan met info@kamerkook.nl of bel 06-284 194 10.
Ga naar boven

Recepten kookworkshop

De recepten van recente kookworkshops vindt u hier (PDF-document).
terug naar de homepage van KamerKook catering en kookworkshops

logo KamerKook catering en kookworkshops Amsterdam


Ga naar boven